2019-05-22 4271 瀏覽
見好耐無同屋企人食餐好既,今日就約埋去食自助餐!餐廳以白色裝修為主,好簡潔,唔算太大但座位與座位之間有足夠空間,唔會好逼!一黎緊係食左海鮮先啦!呢個價錢黎講,海鮮有相當多既選擇!蟹腳、小龍蝦、青口、麵包蟹、蝦同蜆!蟹腳有海水味又好厚肉!麵包蟹好多膏夠鮮甜沙律最中意係呢條三角柱型既雜果沙律!好多生果喺裡面仲有其他自選配料撈沙律。之後轉戰魚生位!刺身有三文魚、吞拿魚、希靈魚同帶子!原粒帶子夠哂有口感,亦好新鮮!仲有好多款唔同壽司。旁邊既芝麻雞翼都好正炸至外脆內軟,加埋芝麻更香口。雞骨腸都好特別,有雞軟骨混合喺裡面,口感豐富!熱盤類都有唔少海鮮!有清酒煮蜆,蜆肉好大粒另外仲有個海鮮鍋同三文魚頭麵豉喎,啲湯好鮮甜!牛肝菌長通粉有驚喜,醬汁好濃郁但唔會太膩!再黎就係有人即場用鹽板燒牛肉同牛舌,牛舌好腍仲有我既至愛,香煎鵝肝雖然係細細粒,但表皮煎得非常香脆,好肥美架!我都食左好多粒🤣另外都有豬胺同各式香腸,可惜當時已經太飽無食到。最期待既甜品區!必食芝士撻,芝士餡濃郁,撻皮好鬆脆有現時大熱既芋圓,夠煙韌!柚子cheesecake係日式芝士蛋糕,咬落好fluffy,配埋柚子醬酸酸甜甜又幾清新。伯爵茶
見好耐無同屋企人食餐好既,今日就約埋去食自助餐

沙律最中意係呢條三角柱型既雜果沙律!好多生果喺裡面
仲有其他自選配料撈沙律。

熱盤類都有唔少海鮮!有清酒煮蜆,蜆肉好大粒

再黎就係有人即場用鹽板燒牛肉同牛舌,牛舌好腍
仲有我既至愛,香煎鵝肝

最期待既甜品區!必食芝士撻,芝士餡濃郁,撻皮好鬆脆
有現時大熱既芋圓,夠煙韌!柚子cheesecake係日式芝士蛋糕,咬落好fluffy,配埋柚子醬酸酸甜甜又幾清新。伯爵茶creme brûlée係另一高質之佢,燉蛋好香蛋味,伯爵茶味又夠濃😋

八點仲有特別甜品,係芒果梳乎厘,好巨型啊!蛋味好香連帶淡淡芒果味,好鬆軟

個個食完都好滿足!雖然食物款式比起其他高級酒店小,但每樣都好高質,而且refill速度好快!侍應都好夠笑容,好勤力收碟
同埋一叫就會埋黎幫你!

下次有新既主題一定要黎再試
  • 流心芝士撻