2018-01-03 1343 瀏覽
已經係第二次黎momojein 食飯, 今次帶左3位朋友黎, 都係為左舊...牛肉餅呢個牛肉餅最令我念念不忘, 上次同朋友一人一半share, 今次點都要自已嗌一個.一份兩件, 配兩個sauce - salsa 同一個cream sauce.外面係一個chewy 既皮, 如果冇咁油就perfect. 一咬落去係好多汁又滑既牛肉餅, 建議先咬開頂部, 再慢慢由上而下食, 會有少少'呢hea' 因為真係好多汁. kimchi 炒飯, 都唔錯, 炒飯粒粒分明, 好夠獲氣!!炒粉絲, 略嫌有點油beef tartar, 朋友覺得太濃味, 食唔到牛肉既鮮味. 而我就覺得岩岩好, 因為我麻麻地生牛肉.炸雞配沙津岩岩好, 揀左原味好彩, 因為成餐飯overall 都好重味, 所以個雞一人一件岩岩好.因為都好夠味, 所以d汁都唔洗點dip.呢個粟米唔係menu 入面, 都幾辣, 又有d 芝士係上面, 個人認為唔係好夾.賣相好靚但冇乜驚喜, 算係咁多個dish 之中最淡口味既一碟.總括黎講今次第二次黎momojein 都好滿意, 牛肉餅一試再試, 冇得彈!!! 餐廳環境都幾寧靜, 唔會好嘈, 同朋友傾計
kalbi hotteok

kimchi fried rice

炒粉絲, 略嫌有點油
Japchae

Yukhoe

因為都好夠味, 所以d汁都唔洗點dip.
Korean fired drumstick(original)

spicy sweetcorn

dokdo guacamole

總括黎講今次第二次黎momojein 都好滿意, 牛肉餅一試再試, 冇得彈!!! 餐廳環境都幾寧靜, 唔會好嘈, 同朋友傾計一流.
2017-12-23
聖誕節