2021-07-01
自從冇得去旅行之後喺香港已經食咗好多次日本菜。上個星期夜晚去呢一間一定要讚一讚,佢性價比極高,每樣小食價錢20多元起,就算叫好多款式嘅食物人均都唔使$200。令我最喜歡嘅係佢嘅串燒,平時出邊食串燒嘅價錢係呢度嘅一倍,要食得飽可能每人要$300,佢呢度款式選擇多之餘仲好抵食。最鍾意佢嘅燒牛舌,入味又唔會好dry。其他串燒味道都係水準之上,唔會好油同燒到好老。另外佢個沙律我都覺得有誠意,一般去日本餐廳食沙律都係芝麻醬配一啲好頹嘅菜,佢用上沙律菜仲加埋流心蛋,見到花左心思。食呢類型嘅日式居酒屋一定要叫酒精飲品,我叫左鮮檸檬燒灼梳打,上枱就已經知佢係打卡必備,用咗差唔多一個檸檬做裝飾,啱啱開頭飲嘅時候酒精味會比較濃,後來啲冰融得7788就會變咗好香嘅凍檸水。餐廳面積細細,真係有種日式居酒屋嘅感覺;上菜速度快,價錢又合理,下次經過旺角,都要book mark住呢間餐廳👍