2017-03-20 2151 瀏覽
今日又偷咗啲時間去尖沙咀搵老公食晏,仲有佢嘅同事(我哋嘅同學)一齊,順便聚舊 繼續喺老公司樓下搵食,今日佢食12:15,好多餐廳都full晒,而intime有位,所以就揀咗呢度喇!兩位男士都揀咗肉眼扒,而我就揀咗煎鱸魚!跟餐有餐湯或者沙律,仲有甜品同餐飲!因為兩位男士到咗先,幫我落咗order,我去到嘅時候已經上咗餐湯。本身我比較鍾意飲白湯,但餐湯冇得揀,而我又唔食得沙律,就試吓個湯啦!個湯嘅酸味適中,有好多菜,不俗啦!仲有佢哋嘅甜餐包都唔錯!老公話個沙律夠凍,啲菜都幾新鮮,唔錯!跟住兩份肉眼首先送上,medium剛好,熟過頭就會韌,塊扒都幾多根位,減咗啲分,而邊位有啲肥膏,好有牛味,所以老公忍唔住食晒!而我嘅魚扒都好快送上,塊魚扒好大塊,個presentation 好吸引 塊魚扒煎得好香好脆,肉質結實,略嫌個芥末汁冇咩味,個魚唔錯外,薯條亦值得一讚,喺我差不多食晒魚之後先開始食都仲熱仲脆!跟餐仲有甜品同餐飲,是日甜品係tiramisu,可能我食個main食得太慢,而佢個dessert上得太早,當我開始食嘅時候已經出水了!但老公話佢食果陣仲好好,話我食得慢! 整體而言,是日午餐感覺良好

餐湯
老公話個沙律夠凍,啲菜都幾新鮮,唔錯!
跟餐沙律
澳洲西冷扒配黑椒汁

香煎海鱸魚柳配芥末忌廉汁
跟餐甜品  -  tiramisu
整體而言,是日午餐感覺良好!我都幾鍾意餐廳幾休閒嘅感覺!
2017-03-15
餐湯