2019-09-10 2203 瀏覽
有個舊同事兼老友生日🎂梗係要搵下佢慶祝一番啦⋯⋯之前喺舊公司已經同佢好老友!正所謂志同道合!同事都可以變老友😊知己難求!我梗係要同佢慶祝啦!佢在上環工作!我特意搵一間我鍾意嘅西班牙🇪🇸菜🎈🎈La Postre🎈🎈餐廳設計非常有西班牙feel!採用淺藍色嘅襯托!好🈶情調啊⋯⋯食西班牙🇪🇸菜點少得Tapas啦蜜瓜黑毛豬(24個月)蜜瓜甜到一個點!真係好鮮甜!黑毛豬火腿充滿甘香丶油香和果仁味道!甘甜味美!食到唔停得口!西班牙豬手西班牙豬手肉質鮮嫩多汁又鬆軟!外層又脆又煙韌!而且份量十足!兩個大男人食都好足夠!最愛伴以蜜糖芥末沙律菜!酸酸地甜甜地又能中和油膩👍加上蜜糖😋超正😎雜果麻薯窩夫我覺得這是呢間餐廳的名菜😬 窩夫外層香脆內裏軟糯!中間夾着麻薯軟軟綿綿!而且雜果仲好豐富😋添仲有貴價嘅無花果添!又有雪糕🍦加上蜜糖yummy加埋兩杯雜果Mojito大大杯又清新又冰凍😎又唔過甜🤓爽呀⋯⋯我個朋友超滿足呀⋯⋯

🎈🎈La Postre🎈🎈

食西班牙🇪🇸菜點少得Tapas啦

蜜瓜黑毛豬(24個月)

西班牙豬手

雜果麻薯窩夫