1K
2022-04-28 861 瀏覽
開業差不多一年嘅滿小館,一直以來好評如潮喜歡食中菜嘅我,一直等晚市開返即刻黎朝聖餐館位於尖沙咀好時中心地舖,地鐵站行幾分鐘就到,非常方便👍🏻👍🏻今日黎之前已經做定晒功課,睇定左想食啲咩,主要好想食一致好評既冰鎮荔枝西紅柿同埋小館冰鎮咕嚕黑豚肉,坐低打開餐牌,選擇好多好吸引,好多野想食,但係兩個人只能精選幾樣,唯有下次叫多啲朋友一齊可以食多啲嘢🫖點菜之後飲啖茶先,叫咗香片茶,最欣賞壺茶係有個木座盛住,底下有蠟燭一邊將茶熱住,保持溫度,非好細心,香片茶香氣撲鼻好清香,入口順喉,好好飲🍅▪️冰鎮荔枝西紅柿 $ 68小蕃茄粒粒已經去皮,浸住荔枝汁,蕃茄吸晒荔枝汁嘅味道,一放入口超級多汁,充滿荔枝香好清甜,非常好食同埋開胃嘅前菜🐧▪️明爐燒鵝王 $ 138最鍾意食燒鵝嘅我,每次食中菜一定要點,這裏的燒鵝非常不錯,皮脆肉香,鵝胸位置啖啖肉,皮夾雜着少少肥膏,而且帶啖啖五香味,點埋佢哋自家特別調製嘅酸梅醬,必食推介🐷▪️小館冰鎮咕嚕黑豚肉 $188視覺效果猶如仙境一樣嘅咕嚕肉,賣相一百分上枱時噴哂煙,鋪滿冰,上層是水果,咕嚕肉被冰包圍,食嘅時候好似尋寶咁,好過癮,味道方便咕嚕肉外皮超級脆,味道酸甜剛好,肉

🫖點菜之後飲啖茶先,叫咗香片茶,最欣賞壺茶

🍅▪️冰鎮荔枝西紅柿 $ 68

🐧▪️明爐燒鵝王 $ 138

🐷▪️小館冰鎮咕嚕黑豚肉 $188
視覺效果猶如仙境一樣嘅咕嚕肉,賣相一百分
上枱時噴哂煙,鋪滿冰,上層是水果,咕嚕肉被冰包圍,食嘅時候好似尋寶咁,好過癮,味道方便咕嚕肉外皮超級脆,味道酸甜剛好,肉質爽口,半肥瘦啖啖肉,仍然保持暖暖,放得耐凍咗原來一樣咁好食,果然冇令我失望

🦐▪️燕麥金沙蝦球 $ 168
蝦球超級大隻,爽口彈牙,炸槳厚薄啱啱好,被鹹蛋黃醬包實晒,調味剛好,非常惹味,加埋麥皮一齊食,口感豐富,最鍾意佢係一啲都唔油
食多幾隻都唔會漏🫢

🐟▪️沙巴仔 $ 198
好耐冇食過蒸魚,最鍾意食面珠燈,見到小沙巴仔幾抵食,沙巴仔蒸得啱啱好,魚肉滑到一個點
加埋蒸魚豉油蔥絲一齊食,好正,鍾意食魚嘅朋友一定唔可以錯過

🫕▪️龍鳯果龍脷葉 $ 58
我有兩聲咳,就比我見到呢個燉湯,燉湯清甜無比,只係用咗蘋果雪梨加龍脷葉,飲完喉嚨好舒服 唔係講笑夜晚真係冇咳🫢🫢

✨順帶一提剛推出母親節套餐✨
由4月29號至5月8號供應