2019-12-20 1215 瀏覽
想食好耐既方榮記沙嗲邊爐,終於約好去食,但我遲收工,去到朋友已經開始食緊,唉~呢度係室內大排檔 feel,枱同枱之間都有空位但唔算好闊落,全部坐圓椅,拎住大袋會有 d難放。不過尼得呢度都係食個風味,同埋最主要個沙嗲湯底姐~一尼到就食左好多蚌類,都幾好食,不過唔係特別吸汁。之後食左佢呢度獨有既炸魚皮,覺得驚為天人!佢係連骨都炸埋,成舊好酥脆,完全唔同平時既魚皮,好食到即刻叫多碟!平時食麻辣湯,烚菜會好辣同易濁親,但落沙嗲湯就唔會,仲好好味又索味。另外鵝腸都係一個唔錯既索汁選擇~最後最後,係一定要食公仔面~睇 ig 相朝思暮想就係沙嗲公仔面哈哈。明明已經飽飽地,望住個掛滿湯既公仔面,依然口水直留~ 不過亦有人話一開頭就食公仔面先會好 d,沙嗲湯最濃最夠味。總括尼講都幾好食,係地點唔就腳,難 d 有決心再尼二訪囉

難放。不過尼得呢度都係食個風味,同埋最主要個沙嗲湯底姐~

一尼到就食左好多蚌類,都幾好食,不過唔係特別吸汁。

總括尼講都幾好食,係地點唔就腳,難 d 有決心再尼二訪囉
2019-10-23