2016-06-07 2310 瀏覽
最近經常係Facebook睇到八幡屋涮涮鍋既廣告(見到新推出左海鮮拼盤),睇到我都心思思又想去食。我們選了最便宜的套餐 $208/90分鐘 特選美國牛肉,分別有三種肉:特選美國牛肉、美國進口牛肉和美國豚肩肉,然後每人加多$50就有生蠔同海鮮拼盤。海鮮拼盤分別有新鮮帶子、大蝦刺身及生蠔。蝦刺身係必食之選,每隻都成隻手掌甘長,重點是很新鮮很甜。而生蠔都值得一試!之前在八幡屋放題都食過這個生蠔刺身,估唔到呢度都有。個汁係秘制的,酸酸甜甜令人好開胃。海鮮火鍋配料分別有蜆、帶子、海中蝦、廣島蠔、鯛魚片。鯛魚片好鮮甜好滑,擺入湯底30秒就食得。快、靚、正!朋友推薦我們一定要試壽喜燒湯底,二人一鍋。第一次食壽喜燒湯底,味道好特別,令牛肉、蔬菜都充滿甜味,連醬汁都不用沾。牛肉質素一如既往的好,每一塊都切得又薄又整齊。基本上擺落個湯底二十秒左右就食得,每塊肉都好香好嫩滑。呢度既牛肉質素真係好好,同外面普通打邊爐既肉真係無得比!火鍋醬汁配料也不少,有各式各樣的丸類,新鮮蔬菜,粉、麵、烏冬等。特別推薦大家吃烏冬,又滑又彈牙!蘿蔔片切得好大小一致,好快入味。燒物方面:我推介大家食呢隻燒雞翼,雞皮燒得又脆又香,
睇到我都心思思又想去食。

我們選了最便宜的套餐 $208/90分鐘 特選美國牛肉
分別有三種肉:特選美國牛肉、美國進口牛肉和美國豚肩肉,
然後每人加多$50就有生蠔同海鮮拼盤
海鮮拼盤分別有新鮮帶子、大蝦刺身及生蠔
刺身係必食之選,每隻都成隻手掌甘長,重點是很新鮮很甜。
而生蠔都值得一試!
生蠔刺身
之前在八幡屋放題都食過這個生蠔刺身,估唔到呢度都有。
汁係秘制的,酸酸甜甜令人好開胃。
海鮮火鍋配料
海鮮火鍋配料分別有蜆、帶子、海中蝦、廣島蠔、鯛魚片
鯛魚片
鯛魚片好鮮甜好滑,擺入湯底30秒就食得。
快、靚、正!

朋友推薦我們一定要試壽喜燒湯底,二人一鍋。
第一次食壽喜燒湯底,
味道好特別,令牛肉、蔬菜都充滿甜味,連醬汁都不用沾。
牛肉
牛肉質素一如既往的好,每一塊都切得又薄又整齊
基本上擺落個湯底二十秒左右就食得,每塊肉都好香好嫩滑
呢度既牛肉質素真係好好,同外面普通打邊爐既肉真係無得比!
特別推薦大家吃烏冬,又滑又彈牙!
蘿蔔片
蘿蔔片切得好大小一致,好快入味。
燒物方面:
燒雞翼
我推介大家食呢隻燒雞翼雞皮燒得又脆又香
而且雞翼預先調味好,好入味!
我一個人都食左四隻。
甜品
另外,呢度既甜品一定要試!
唔好以為涮涮鍋既甜品無乜特別,其實呢度既甜品係由酒店大廚主理,
大家一定要食。

總括嚟講,我覺得餐廳在各方面都做得好好,
食物質素無論在刺身火鍋還是燒物,都有一定的水準!
而我最欣賞店員的服務態度積極,收碟快而且唔會黑面。

2016-05-17
生蠔刺身