2021-10-12 410 瀏覽
九龍城除左岀名食泰國菜之外,依家仲開左好多新cafe,但今日嚟到呢頭就反而想食返啲comfort food—童年回憶舊式茶檔😛😛之前book mark左呢間樂園茶餐廳,一直都未試到,今日出開九龍城買野,襯住平日下午少人啲就過嚟食個lunch😌😌一入到熟食街市第一檔就係佢哋喇,一坐低就即刻點餐~~叫左個必食既沙嗲牛肉西多士、紅腸雞蛋一丁、奶茶紅豆冰🧋平日過嚟食都好多人,證明真係好受歡迎!!食既係童年回憶🥺🥺🥺一碗簡簡單單既腸蛋麵,真係好難會唔好食! !!沙嗲牛肉西多士的確無點錯,即叫即製西多,上枱熱辣辣,無諗過沙嗲牛肉可以同西多士係咁match, 牛肉非常入味,濃厚嘅沙嗲味,西多上面淋上煉奶同埋牛油🧈,炸得外脆內軟,真係超好味!!奶茶紅豆冰,都唔錯,可能因為叫左少甜,覺得差咁少少濃味!整體不錯,一定會再嚟食個沙爹牛西多士!😋😋

平日過嚟食都好多人,證明真係好受歡迎!!

• 沙嗲牛肉西多士