薄切慢煮八爪魚薄,一啲都唔un,帶點爽口,厚度啱啱好,再加上蕃茄醬鋪喺面頭🥳酸酸地,味道真吸引,唔好睇小依個蕃茄醬啊,其實佢係由出名嘅西班牙凍湯嘅概念轉化而成的😋八爪魚油浸住喺黃色嘅香草橄欖油,幸福嘅感覺啊!🥰切炙燒吞拿魚腩,外層微微的燒過🔥帶點煙燻嘅味道,再用少量芝麻加上面,增加成個吞拿魚嘅香氣,而且入邊仲係做到魚生嘅感覺,手工一流😎西班牙薯仔蛋餅,熱辣辣上枱,同坊間嘅蛋餅唔同🤤入邊係有一粒粒嘅薯肉嘅,增加左進食嘅口感,奇怪嘅係,蛋餅上面嘅沙律醬冇令到口感更加肥膩,反而係更加刺激食慾!🤓巴塞隆拿式烤紅蝦夠晒大隻,味道不過不失,不過係抵食嘅!😏Main course叫左烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒,唔好睇小啲配菜,啲炸薯汁真係好好食,豬鞍個醬汁味道恰到好處!🤩甜品嚟咗西班牙油條,首先佢真係炸得好好,就算放得時間耐左先食,都仲係好脆口,本身我係麻麻哋朱古力醬的,但係佢依個唔會死甜,仲要係好好食🤤🤤係我食過最好食嘅西班牙油條!正😍兩杯飲品:The Classic 同Virgin Sangria 都好好飲🥳前者個味道就帶酸啲,後者就啱d唔鍾意太刺激太酸味道嘅人飲!總結tapa
巴塞隆拿式烤紅蝦夠晒大隻,味道不過不失,不過係抵食嘅!😏
總結tapa room超級值得大家去試,抵食,而且份量係啱啱好,可以嗌好多嘢食都唔貴❤️❤️🤟🏻🤟🏻裝修又夠chill...jengs💪🏻💪🏻
薄切慢煮八爪魚
2020-08-29