餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2022-08-01 110 瀏覽
夏天食酸菜魚會唔會好熱?咁你地可以去呢間食酸菜魚了!佢地既招牌就係🍲冷鍋酸菜魚🐟咩叫冷鍋?其實就係端上來後,唔會開火滾住食,而且本身既溫度已經好啱即刻擺落口食,唔會熱親..酸菜魚可以揀辣同唔辣,我地就叫左唔辣!一來到見到大大鍋🤩 魚肉份量好多!裡面仲有菊花瓣🌻大量酸菜、芽菜、萵筍、金菇同寬粉!好足料😆 先試試魚肉,好鮮好嫩滑!而且真係大大塊!酸菜魚湯都好好味,好鮮甜又惹味,飲左勁多碗🫣 特別見到呢鍋本身唔會好多油,感覺食落唔heavy,真係可以盡情食..我地另外仲叫左份夫妻肺片,即係金錢肚、牛脷同牛𦟌,好鍾意佢地既汁好惹味,金錢肚牛脷牛𦟌吸收哂醬汁好好食!而且好爽!..叫多份甜品過下口癮先!叫左紅糖桂花冰粉🍧 好香!紅糖甜甜地,配搭桂花既清香,加上凍凍的冰粉,好正!..食咁多當然叫返杯野飲解下渴啦~我地叫左🌼凍杞子菊花蜜同🍋凍柑橘青檸蜜,菊花蜜好清甜,而柑橘青檸蜜鹹鹹甜甜咁,加埋青檸好清新!..呢間真係唔錯,食酸菜魚又多間選擇了
呢間真係唔錯,食酸菜魚又多間選擇了
2022-07-17
  • 必食冷鍋酸菜魚