2022-07-02
真係好耐冇食過台灣嘢啦~下個月要full time出實習 梗係趁而家食多啲啦🥹 同朋友去咗灣仔嘅台式餐廳 舖頭內外都有超多夜市嘅裝飾品 非常精緻🎉🥢麻辣半筋半肉手工闊麵🍜 ($78)小編📜平時唔太食得辣 一開始見到個湯咁紅真係打咗個等🫢 不過呢個麵嘅麻辣度我接受得到 仲覺得好好食添🌶 牛肉燉到好稔而且入味 不過我都係最鍾意食牛筋😙 好似舊啫喱咁 咬落去軟林林又爽口🙈 手工闊麵就幾彈牙🫶🏻 呢個係必食呀超級推薦!!🔥🥢埔里紹興牛燥飯🍛 ($60)想嗌係因為貪佢有半隻滷水蛋🤣 勝在肉燥完全唔鹹亦都唔油膩✅ 我prefer唔要最頂嘅肉鬆 因為肉鬆有少少甜味 撈埋好似比起肉燥本身冇咁好食🤣 anyways我都覺得呢個唔錯🤪🥢椒鹽鹽酥雞🍗 ($56)呢個都係誠意之作🤩 鹽酥雞炸到金黃色卜卜脆~ 不過同朋友兩個人分 食最後一兩舊已經有啲飽😧 3個人share份量就啱啱好!!👌🏻overall: 喺灣仔地段食晚飯 埋單平均每人$106而且食到飽 黐線真係勁抵食🥰 而且食物高質 尤其係麻辣半筋半肉手工闊麵✨ 之後喺附近行過 我會想食多次㗎🥂
🥢麻辣半筋半肉手工闊麵🍜 ($78)
🥢埔里紹興牛燥飯🍛 ($60)
🥢椒鹽鹽酥雞🍗 ($56)
麻辣半筋半肉手工闊麵🍜
埔里紹興牛燥飯🍛