餐廳: sensory ZERO (太古城中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-12-11 576 瀏覽
話說二人限聚令又嚟嘅時候,我哋一家三口仲要小朋友都仲係細個,去搵地方食飯都有啲麻煩,咁啱嗰日行過誠品內Sensory ZERO都見到地方好闊落,就去食個下午茶啦,不過我哋嘅下午茶都好豐富🤭喵喵多士配自家製果醬一款 $55 (8/10)我選擇咗法國士多啤梨。玫瑰果醬,個果醬好重士多啤梨味,帶微微嘅果酸,內裡仲充滿一粒粒果肉,非常足料,而個多士係喵喵頭形狀,外脆內軟,口感都好好,仲啱晒貓奴嘅我,打卡一流。巨。午餐肉|芝士|雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬 $73 (8/10)最面頭有一大片微微燒過嘅芝士,然後有條巨型午餐肉,好厚身食落好有口感,再下層係超級滿足嘅雙份滑蛋,真係好滑,好好味,但牛角包就略略覺得唔夠脆,但都好鬆軟的,再配上芥末醬都幾夾,整體來講,下午茶依個份量好有滿足感。唐揚墨魚咀 $48 (8/10)本身我好喜歡食墨魚咀的,去過好多地方食都唔好味,但今次試依一個好好味,炸得剛剛好,又唔會油膩,份量都算多,再加埋蛋黃醬,配搭一杯啤酒🍻會更好😌。澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 $158 (9/10)M5 和牛屬於中等級數,牛肩肉嘅肉質嫩滑,煎得好香又有肉味,真係好好食呀,份量方面都算幾多,

喵喵多士配自家製果醬一款 $55 (8/10)
喵多士配自家製果醬法國士多啤梨。玫瑰果醬

巨。午餐肉|芝士|雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬

唐揚墨魚咀 $48 (8/10)
唐揚墨魚咀

澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 $158 (9/10)
M5 和牛屬於中等級數,牛肩肉嘅肉質嫩滑,煎得好香又有肉味,真係好好食呀,份量方面都算幾多,而飯就採用了日本米,軟硬度適中再加上燒汁及溫泉蛋,真係好開胃
澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯

痴_線朱古力 $50 (9/10) 跟餐只需補差價+$10
大大力推薦🌟
如果係朱古力控,一定要試依一杯勁澎湃嘅朱古力,真係多到瀉呀,個名真係無改錯,真係好Crazy 😆而朱古力🍫香濃幼滑,仲口感濃郁,仲有啲朱古力碎係面,甜度都適中,飲完好滿足
痴_線朱古力

眼睛亮晶晶茶 (7/10) 跟喵喵多士餐
聞落有一陣花香味,飲落去有藍莓嘅味道,然後再飲落會有香草嘅味道,幾清香,感覺都好健😝因為依一個茶嘅茶底係用咗博士茶(Rooibos)所以會有啲香草嘅味道,然後用了矢車菊(cornflower)又會帶點花香味,但我都係比較鍾意邪惡啲飲品
眼睛亮晶晶茶

總結嚟講,雖然唔算太平,但食物質素都幾好,下次可以試吓其他分店環境先,因為今次係誠品入面,就無咩風景可以睇,而且嘈少少都覺得有點失禮😛
2020-12-03
巨。午餐肉|芝士|雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬