知道希慎2層地庫重新裝修好,見到有好多食肆同家品鋪進駐,所以約咗朋友過嚟行下。咁啱見到KiKi 麵推出米芝蓮套餐,價錢百幾蚊就可以食到米芝蓮廚師製作嘅菜式,所以都幾有興趣。😋😋餐廳行木系風,環境都幾舒服,不過店舖位置較小,所以座位同座位間都偏迫🫢。米芝蓮限定套餐有3個主食選擇,2個偏日式(磯燒汁鮑魚麵同埋溫泉蛋肉味噌拌麵),1個就係西式啲(蕃茄乾青醬拌麵)。我最後揀咗溫泉蛋肉味噌拌麵,隨餐仲附送一碗熱湯同埋一杯飲品,都幾豐富。😆首先,份量對女仔嚟講非常足夠。味道方面,我覺得幾特別👍,菜式材料唔多,只有肉燥、生菜、同埋溫泉蛋,但三樣嘢夾埋就能夠帶出充滿日本當地風味,就好似喺日本小店會食到嘅味道咁。可能因為用咗味道濃郁嘅肉味噌作為調味料,食落鹹味恰到好處,醬汁仲帶有薑絲,層次豐富👍。有機會會再試另外兩樣!

溫泉蛋肉味噌拌葱油太麵
溫泉蛋肉味噌拌葱油太麵