2023-01-17 538 瀏覽
放工又係四圍搵野食既時候,雖然開左關可以返鄉下,但都係要係香港食一食佢先,今日專登嚟京都勝牛食炸牛扒!先叫左兩個前菜:元祖牛排炸串 同 自家製豚肉餃子 。我就鍾意食餃子,食落好多汁,唔錯!我朋友點咗京都勝牛雙味套餐,兩款牛包括菲力牛同翼板牛,店員提我地用鐵板輕輕煎左啲牛先食。啲牛係鐵板上既sizzling 既聲真係聽到流晒口水!牛肉可以配埋各樣調味,我最鍾意都係配返鹽同埋芥辣。當然,即使食原味咩都唔加都好正!菲力牛就牛味重啲,翼板牛就油脂味較濃。我就叫左呢個特選海產套餐 (炸廣島蠔大海老伴鰻魚) 我就特登叫呢個,可以同個朋友交換下黎食!海產方面都唔錯,個蠔炸得好好,好大隻好飽滿多汁。炸鰻魚好少地方食得到,魚油保留到,食落外脆內軟,十分好食!個套餐最好既仲有個沙律菜,加少少醋一齊食,又解膩,食煎炸野就岩晒最後食埋個甜品:棉花糖雪糕同抹茶紅豆流心蛋糕。棉花糖雪糕好特別,內層係雪糕嚟,幾有驚喜!抹茶紅豆流心蛋糕,抹茶味幾甘香,流心效果做得唔錯,仲有雪糕一齊食,好滋味!飲品白桃蒟蒻冰茶蒟蒻粒幾有咬味,白桃味清香,用作解膩都唔錯!紅豆宇治冰抹茶抹茶味香濃,帶紅豆嘅甜,好夾!

先叫左兩個前菜:

飲品
白桃蒟蒻冰茶
蒟蒻粒幾有咬味,白桃味清香,用作解膩都唔錯!

紅豆宇治冰抹茶
抹茶味香濃,帶紅豆嘅甜,好夾!