2021-04-07
終於可以係呢個復活節返番教會👏🏻當然要好好同教友buddy食返餐好嘅慶祝下😌Grotto嘅菜式全由主廚Andy Dark主理,食物質素不單止有保證,菜式亦很多樣化,估唔到連咖啡嘅味道亦令我感到驚喜。**63度蛋巴馬火腿牛油果吐司 $123(轉牛角包窩夫+$15)成個擺盤好豐富,個大啡菇炒得好香,沙律菜同牛油果都好新鮮,份量亦算多,莎莎醬裡面有好多蕃茄碎加紫洋蔥粒,味道酸酸地,感覺好清新。Croffle外脆內軟,有好香嘅牛油味,建議大家可以加錢一試!重點一定係個流心蛋,流心蛋處於半生熟狀態,唔會有太多蛋醬流出,夾住個Parma Ham一齊食,味道剛剛好。**泰式羅勒新豬肉吐司 $88呢個吐司係用咗新豬肉以泰式方法所製成,全植物性材料,所以飽和脂肪同熱量都會比真正嘅豬肉少,而且蛋白質、鈣質同鐵質更加豐富,更能滿足人體嘅營養需要。成個吐司味道會有少少辣又帶有適中嘅香料香氣,加上嫩滑嘅炒蛋同新鮮蕃茄,食起上嚟既惹味又健康。**Latte & Flat White $40係Ethiopia Hambella Natural同Yunnan Anaerobic Washed嘅Fruity Blend
當然要好好同教友buddy食返餐好嘅慶祝下😌
**63度蛋巴馬火腿牛油果吐司 $123
(轉牛角包窩夫+$15)
**泰式羅勒新豬肉吐司 $88
**Latte & Flat White $40
係Ethiopia Hambella Natural同Yunnan Anaerobic Washed嘅Fruity Blend,帶點奶油加焦糖嘅味道,亦有黑朱古力味嘅回甘。值得一讚咖啡師拉花嘅技術,圖案非常對稱又置中,唯一不足嘅係杯咖啡好快就產生氣泡,有少少影響咗咖啡嘅幼滑度,但總結杯咖啡算係香濃好飲嘅!
其實呢度嘅scone都出名㗎,每日都會有兩個口味比你揀,可惜個肚無咁多空間,唯有下一次再試啦!