2021-02-28 124 瀏覽
「婆婆珈啡屋」 <尖沙咀>-富士山 🇯🇵🗻近期大熱打卡cafe 設計走日式昭和時代風 旁邊是一間日式雜貨店燈飾 餐具 擺設 海報 一陣濃濃六丶七十年代既味道之前在浅草曾誤打誤撞進入過一間真 昭和時期既喫茶店 ☕️ 時增加不少親切感以前覺得食物刻意設計成富士山🗻 很造作 很商業 心諗 你唔整個獅子山飯?!🦁⛰🍚但自從前年到訪過富士山後 於湖邊喝著咖啡 看看四週 真的會有種莫名奇妙既感動味道還可以 況且食物隨了味道外 賣相 攞盤 創意 也會影響進食意欲 #儀式感-⇒ 四品料理 $108(可選2冷2熱 或3冷1熱,另加餐飲半價)近來好像多了可自選不同冷、熱盤組合的日式料理🍱兩個人食刻意選了全部不同的食物、開心share~😋主食是飯團或烏冬 大家都瘋狂拍照📷的就是明太子富士山飯團🍙🗻 烏冬其實也不錯熱菜:幾款都好味 要彈就咖哩勁少肉🙈(但配烏冬好味)同鰻魚有點乾身冷菜:隨咗山賊汁雞卷外 其餘都可一試⇒ 婆婆杯茶 $56 跟餐半價 有蘋果/紅莓味揀 飲落有D似有汽果茶 一般但個杯靚😂⇒ 昭和焦糖布甸🍮 $42會動L咁郁既布甸😆#婆婆珈啡屋📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 1樓
「婆婆珈啡屋」 <尖沙咀>
富士山
🇯🇵🗻
燈飾 餐具 擺設 海報 一陣濃濃六丶七十年代既味道

⇒ 四品料理 $108
(可選2冷2熱 或3冷1熱,另加餐飲半價)

近來好像多了可自選不同冷、熱盤組合的日式料理🍱
兩個人食刻意選了全部不同的食物、開心share~😋

冷菜:隨咗山賊汁雞卷外 其餘都可一試

⇒ 婆婆杯茶 $56
跟餐半價 有蘋果/紅莓味揀
飲落有D似有汽果茶 一般但個杯靚😂

⇒ 昭和焦糖布甸🍮 $42
會動L咁郁既布甸😆

#婆婆珈啡屋
📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 1樓(近山林道)

好多人 記得book 位 !
餐廳走自助型式 但職員好nice 有空既話會主動跟單及幫忙