今日生日, 諗唔到同女友出邊度食飯,想起之前情人節買了幾間團購得來的餐廳,所以打電話去問一下, 可唔可以而家訂位食飯,七點半打去, 餐廳回覆6:00pm – 8:00pm為第一節,8:30pm - 10:30pm為第二節,咁就再問可唔可以而家訂8:30pm那一節呢,因為團購寫了的條款要三日前訂位, 同埋咁急驚無位,餐廳的人諗左幾秒回覆, 都可以的, 你8:30pm過o黎啦,心諗真的好彩, 咁都訂到, 去到先知領左o野,餐廳位置唔太理想, 無問題,食物好食就幾遠都會有人暮名而來,入到餐廳, 都有幾枱客, 以為第一節完左, 第二節剛開始所以無咩人,點知我和女友就係當日最後的客人, 咁餐廳覆我電話時就唔好扮哂多客咁話 "都可以的, 你8:30pm過o黎啦,",坐低之後有個我諗係經理的人serve我地,都算專業, 問我地要咩, 一d團購餐的指定動作, 好快來了沙律,湯和生蠔, 算是不錯,再給我可以任食的刺身order紙, (其實串燒都係可以任食的, 但佢地無比我)落單之後, 主菜到了, 是牛扒和香草雞, 牛扒不錯, 香草雞就不太好,主菜吃完了, 可以走了嗎, 離譜的事發生了,刺身order了2
今日生日, 諗唔到同女友出邊度食飯,
想起之前情人節買了幾間團購得來的餐廳,
所以打電話去問一下, 可唔可以而家訂位食飯,
8:30pm - 10:30pm為第二節,
咁就再問可唔可以而家訂8:30pm那一節呢,
因為團購寫了的條款要三日前訂位, 同埋咁急驚無位,
心諗真的好彩, 咁都訂到, 去到先知領左o野,
餐廳位置唔太理想, 無問題,
食物好食就幾遠都會有人暮名而來,
坐低之後有個我諗係經理的人serve我地,
都算專業, 問我地要咩, 一d團購餐的指定動作,
好快來了沙律,湯和生蠔, 算是不錯,
主菜吃完了, 可以走了嗎, 離譜的事發生了,
刺身order了20分鐘才到, 剛開始溶雪嗎?, 串燒要問佢先比order紙, order後又要等20分鐘,
話未開爐, 話得兩個人做野, 剛剛先完第一節, 第二節竟然未開爐同所有刺身未溶雪,
第一次食刺身要等20分鐘, 非常唔專業.
當時還有其他手持團購的客人作出對餐廳的不滿,
侍應不了了之, 還在其他客人面前高聲討論, 實在不能接受,
最後所有任食的東西都無再order了, 因為不太好吃, 再加上侍應待客的態度,
令我和女友連甜品和飲品都沒order就離開了.

位置唔得, 食物一般, 態度奇差, 祝餐廳好運
2012-02-16
慶祝紀念