2020-07-14 754 瀏覽
老實說這間餐廳在我心目中印象一直很差。因為睇太子店食評一直徘徊在負評位置。直到佢地結業的時候都係只有一些執咗都唔覺得可惜的負評。所以其實今次的經歷都只係無心稻柳。不過都係開心嘅。餐廳格局都好似其他主題餐廳一樣。充滿了老夫子嘅影子。但佢地的主題食物大部分都係港式茶餐廳食物。我地未入前見到出面的Menu.本來好開心。因為發覺價錢好貼地。但最後發覺原來只限星期一至五。所以都幾失望。但發覺里面都有午餐餐牌就真係好奇怪。再問職員👩‍💼職員就話想叫就要快。因為過一陣就做下午茶。好開心呀。竟然唔係只有星期一至五有供應㗎。我地當然再等一陣子選下午茶啦。以上就係我和朋友選擇的食物和飲品。熱飲係包的。凍飲和特飲就每款都唔同。要睇返你要咩。老實說這些份量真係只係試一試的份量。人均大約$40-$50一個人。質素真係超普通。瑞士雞翼唔夠瑞士汁。根本無咩甜味。乾炒牛河不過不失。又係無瑞士汁味。唔差又唔算好難忘的味道。最後我發覺熱飲個杯都幾可愛。有陳小姐個樣印在杯上。這裡只可以講如果大家想在假期去試新鮮感和平價食物。這裡可以一試。但如果你想尋找特別味道。我想你會失望。

2020-06-27
  • 瑞士雞翼