2017-08-06 790 瀏覽
自己係上海既忠實粉絲,但平時都比較少食鼎泰豐,因為每次經過都人山人海......頓時想食既意欲無曬。今晚竟然唔使等好耐就有位啦!lucky!感恩!😌🙏🏻今次叫左兩個冷盤:📌醉雞:雞肉食落都好濃酒味,好入味,美中不足既係肉質唔夠滑。📌水晶肴肉:挺喜歡佢既做法,裡面既肉係切得非常細既肉絲,而且好足料,肉絲同水晶既比例感覺有9:1,令人唔會太粉感,arm曬食肉獸(👉🏻我🙈),肉絲易咬好多!👍🏻👍🏻 熱蕈類則有有四款:📌小籠包:最愛❤️❤️,因為真係個皮整得好薄,但唔會一夾就爛,流曬d汁出黎...皮薄餡靚最好形容!😋😋係必點之選 。個人食法:先咬一個小洞,嚐一嚐湯汁,再一口放進嘴裏(只限👄大既朋友仔😝)。📌紅油抄手:個汁有濃郁既麻油香味,微微既辣味更惹味!📌牛𦟌湯麵:牛𦟌非常稔,可以話唔使太用力就已經咬開,湯清甜。📌蒜蓉炒菠菜:夠嫩,無渣,有蒜香,唔會油小提示‼️:有限時90分鐘進餐,要把握時間,如果想同朋友詳談就可能要轉場🙈🙈

今次叫左兩個冷盤:

熱蕈類則有有四款:

📌紅油抄手:個汁有濃郁既麻油香味,微微既辣味更惹味!

📌蒜蓉炒菠菜:夠嫩,無渣,有蒜香,唔會油