2010-03-13 3 瀏覽
愛吃的我對甜食不嬲都特別感與趣, 閒時亦會對著食譜自己整蛋糕和cookies! 味道如何真係要問另一半才知, hehe~呢日返到公司有同事說他屋企附近最近開了間餅店, 於是買了幾包俾我呢個甜食之人品嚐品嚐! 曲奇袋面寫著舖頭名, 叫做Blessing, 個名令人感覺很warm, 不過當然唔可以因為個名好聽就加分啦! 但估唔到將曲奇一放入口我竟然有種"嘩"一聲的感覺, 真係好好食呀! 尤其係個Croquant(果仁脆餅), 真係驚喜之作呀! 入口滿是果仁的香味, 估計應該有杏仁、開心果、棒子、腰果, 真係好足料, 最正係甜度o岩o岩好, 真係好想知點整呀! 不過就算識整都一定無人地整得咁好食啦! 另外見同事拿了呢間舖頭張傳單來睇, 原來佢地除左有cookies, 朱古力之外仲有按客人要求幫人地整蛋糕架! d蛋糕睇落真係好靚, 面頭d公仔o者花仲可以整咩都得, 不過好唔好食就未知, 但真係好想試吓, 如果今年生日有人幫我訂番個試吓就好喇!
2010-03-12
  • Croquant(果仁脆餅)