2022-11-07 128 瀏覽
同朋友去開銅鑼灣食嘢,聽講呢度有間幾好食嘅日本餐廳,決定黎試試。叫咗個紅酒醋凍蕃茄開開腸胃,酸酸甜甜,而且蕃茄營養豐富,作為starter唔錯。跟住叫咗個芝麻雞翼,鬆脆鹹香足夠, 熱辣辣, 唔錯! 配啤酒一流。叫咗個鮑魚配有甜甜嘅燒汁,欣賞佢將鮑魚切片方便同朋友分享。鮑魚夠彈牙,色澤亦都靚。食完鮑魚,終於上我哋嘅主菜,壽司拼盤。總共有12舊共六款。用料高質,擺盤精緻。 分別有拖羅, 深海池魚,油甘魚腩,炙燒左口魚,三文魚子赤蝦同帶子。 所有壽司都非常推介。,魚油味重,壽司飯拿捏得恰到好處,唔會太酸,而且飯粒粒粒分明,但係又唔會太夠。好似食緊日式omakase 咁。呢個壽司令到我回味無窮。食完壽司叫咗度炸物,炸池魚仔調味啱啱好,識落口感香脆,但係又唔會過分油膩。最後叫咗個焦糖菠蘿作為甜品。菠蘿香甜多汁為呢一餐畫上完美嘅句號。

紅酒醋凍番茄

叫咗個鮑魚