今日約左浸會的朋友仔晚餐佢話帶我去佢地既後廚房😂間餐廳係浸會醫院附近 唔用心睇真係會miss佢係舊式商場入面 門面已滲出陣陣懷舊味道入到坐低 可以見到啲檯布 酒吧檯 以及濃濃教堂玻璃窗的裝潢 都令你如置身數十年前的港式西餐廳🤗🤗見餐牌有set dinner 同好吸引既前菜 main course等選擇 我地掙扎左好耐🤭 Waiter好熱情 🤩 上前介紹今日有咩是日海鮮新鮮運到 有咩做法以及優惠價等 令我地有啲方向😂最後我地叫左一個set dinner 同啲前菜share 呢個係set dinner 既餐湯 有羅宋湯同中式豆腐羹揀好少西餐可以有中式湯揀😛😛非常足料 而且羹的感覺唔會結身 圓滑而且有口感另外叫左個蒜蓉焗扇貝 非常入味香口加上新鮮的食材 令味道更好👍仲有呢道泰式紅咖哩煮牡丹蝦紅咖哩偏甜 少許辛辣感吊味 蝦肉亦算鮮甜Main course 上場 呢份羊架同平時好唔同既地方係佢既配菜 薯仔切片處理 仲有啲酸菜伴碟 令成個人食得開胃啲羊肉七成熟做得幾好 整體口感嫩滑多汁😁😁下次要再黎試下啲意粉再感受舊香港風情😛😛
今日約左浸會的朋友仔晚餐
佢話帶我去佢地既後廚房😂