CHEF STAGE de Eddy Chu

2020-12-05 730 瀏覽
同阿女食生日飯, book咗呢間想去好耐嘅餐廳。 餐廳喺19樓,窗邊大玻璃可以遠眺外面的景色入門口的發光招牌是可變色的,幾型格😎由主角發辦,叫咗兩個五道菜套餐。乳酪鮮蝦芒果沙律,睇落同食落都好清新,隻蝦都大隻同新鮮清酒蟹肉日本年糕,年糕裏面有蟹肉,當堂覺得矜貴,年糕煙煙靭靭,小小哋作為前菜很恰當黑松露蘑菇湯,好驚喜好多黑松露蘑菇蓉,十分香濃。鍾意食黑松露同蘑菇的,一定唔可以錯過。蘆筍薯蓉蝦湯,呢個湯好creamy,好香蘆筍味。阿女話樣樣都想食,於是揀了精選雜扒配紅酒嘩有牛肉眼,黑毛豬,大蝦,黃油雞扒。牛肉眼鮮嫩多汁,黑毛豬味道濃郁又爽口,大蝦煎得香口又彈牙,黃油雞扒,既香又滑。仲配上一大球紫薯蓉,蘆筍,甘筍。 呢款主菜還配上紅酒,紅酒就由阿媽接收。我淨係想食一塊好大塊嘅牛,於是叫咗美國牛肉眼,來到真係不出所望,好大塊呀! 最緊要鮮嫩多汁, 叫咗七成熟但一啲都唔韌,鎖住肉汁,味道濃郁,一口一口吃下,很滿意,也配在一大球紫薯蓉,蘆筍甘筍。見係生日飯,就加多個海鮮盤,分別有生蠔兩隻,鮑魚兩隻,日本帶子兩隻,鮮蝦四隻,鮮蜆兩隻。賣相吸引,望落去海鮮帶有光澤好新鮮,食落確實新鮮甜美,還配有不同醬

入門口的發光招牌是可變色的,幾型格😎

由主角發辦,叫咗兩個五道菜套餐。

乳酪鮮蝦芒果沙律,睇落同食落都好清新,隻蝦都大隻同新鮮

黑松露蘑菇湯,好驚喜

阿女話樣樣都想食,於是揀了精選雜扒配紅酒

精選擇扒配紅酒

我淨係想食一塊好大塊嘅牛,於是叫咗美國牛肉眼

美國牛肉眼

見係生日飯,就加多個海鮮盤
,還配有不同醬汁,侍應會介紹香草汁配生蠔,冬陰功汁配蜆,麵豉汁配帶子,新鮮配搭,幾特別。

海鮮盤

我哋仲叫咗杯買一送一嘅特飲,陳皮檸檬熱飲,飲落去喉嚨同成個人很舒服

最後嘅甜品係芒果蛋糕同藍莓奶凍,完美結束今晚嘅生日飯。

多謝廚師們揮動他們的魔術棒,在他們的舞台作精彩的演出,令台下觀眾大飽口福

精選擇扒配紅酒
美國牛肉眼