2017-07-21
生活嘅忙碌 工作嘅壓力 真係令我唞唔到氣我決定要對自己好啲 辛苦搵來志在食 長命工夫長命做 好好享受我嘅人生有靚景 靚食材 仲有位即場為我炮製鐵板餐嘅廚師 來一個輕鬆互動嘅午餐先鐵板燒自助套餐 $398 另加一服務費一坐低餐廳職員為我戴上圍裙 怕我整污糟件衫 真係細心頭盤先來一個蟹肉沙律 外面天氣非常炎熱 來一個清涼嘅前菜 特別舒服蔬菜鐵板小食 顏色豐富 營養價值高 沒有什麼調味 能吃得出蔬菜本身嘅清甜季節鮮魚 比目魚魚皮煎得非常香脆 比目魚 魚肉油脂本身比較高 口感非常嫩滑 一夾就好易散 入口有種即溶嘅感覺鹿兒島a4黑毛和牛和牛七成熟 肉質林滑有彈性 好香牛味 中間仲有啲粉紅色 配合海鹽和日式芥辣一齊食 口感層次更加提升 靚牛日式炒飯 材料非常豐富 有日本昆布 蔥花 醃製蘿蔔 魚亁仔 等食材 口感豐富而且可以增加飽肚感最後來一道美味的甜品作為結束 奶茶雪糕 心鐵板燒 用心製作 感受到餐廳對我用心 廚師對食材嘅用心 令到我食完呢餐午飯後心靈舒緩不少 接下來我要有更遠的路要走 一起加油
鐵板燒自助套餐 $398 另加一服務費
一坐低餐廳職員為我戴上圍裙 怕我整污糟件衫 真係細心