2018-06-21 134 瀏覽
因為上興趣班既緣故,依排黎多左觀塘。觀塘真係好多好野食👍🏻 落堂之後,同朋友黎左依間LM cafe。😯高級版的龍門冰室,即使係平日既夜晚都好多人呢,朋友說因為價錢實在很實惠,坐得舒服。朋友仲一早打電話book 左位🤤-餐牌選擇都頗多呢,最特別的是中西cross over 。 我地點左好幾款食物,質素真心不錯。🌟蜜糖雞翼 $38雞翼烤焗很入味配上甜甜的香草蜜糖汁,令人很開胃呢而且雞翼肥美,皮嫩肉滑。-🌟香蒜白酒蜆肉意粉 $72嘩!意想不到咁足料!很多鮮甜蜆肉及香菇輕輕一夾開,傳來香濃的蒜味 之前吃過茶記既意粉,麵條總是偏淋身不太喜歡。餐廳既意粉很爽身爽口,白酒煮夠清甜,不油膩每一口意粉都吃到豐富的材料味道清新,有水準呢-🌟鐵板餐之星級雜扒:看見隔離台鋸扒很吸引,我地都點了一份。因為朋友不愛牛,所以西冷轉了豬扒有雞扒、 豬扒、 英式腸、 煙三文魚、 炸帶子配蒜蓉汁、薯菜連餐湯(足料羅宋湯)雞扒豬扒很厚切,而且醃得入味第一次鋸扒有最愛的英式腸及煙三文魚!薯菜的份量都相當驚人嫩綠的西蘭花🥦口感一流的香脆波浪紋薯條咁大份都只是$95! 而且沒有加一呢-我們跟餐還加了一份凱撒沙律 咁大碟沙律🥗,都
🌟蜜糖雞翼 $38

雞翼烤焗很入味
配上甜甜的香草蜜糖汁,令人很開胃呢
而且雞翼肥美,皮嫩肉滑。
🌟香蒜白酒蜆肉意粉 $72
香蒜白酒蜆肉意粉

香蒜白酒蜆肉意

嘩!意想不到咁足料!很多鮮甜蜆肉及香菇
輕輕一夾開,傳來香濃的蒜味
之前吃過茶記既意粉,麵條總是偏淋身不太喜歡。
餐廳既意粉很爽身爽口,白酒煮夠清甜,不油膩
每一口意粉都吃到豐富的材料
味道清新,有水準呢
🌟鐵板餐之星級雜扒:
看見隔離台鋸扒很吸引,我地都點了一份。
因為朋友不愛牛,所以西冷轉了豬扒
有雞扒、 豬扒、 英式腸、 煙三文魚、 炸帶子

鐵板餐之星級雜扒

配蒜蓉汁、薯菜連餐湯(足料羅宋湯)
雞扒豬扒很厚切,而且醃得入味
第一次鋸扒有最愛的英式腸及煙三文魚!
薯菜的份量都相當驚人
嫩綠的西蘭花🥦
口感一流的香脆波浪紋薯條
咁大份都只是$95! 而且沒有加一呢
我們跟餐還加了一份凱撒沙律
凱薩沙律

咁大碟沙律🥗,都只是$20
令人感動!而且沙律菜相當新鮮!
紅豆冰

用鋼杯可保溫,粒粒紅豆正
杏仁霜

杏仁味很香濃
食到很飽又滿足,埋單只是二百幾
超級抵食!亦很有質素!
下次同屋企人再黎食其他野先
還有waffle 同 pancake 很想試呢