餐廳: add@Prince
資訊:

2017-02-14 3629 瀏覽
一直都唔知有呢間餐廳酒店嘅存在,一大班朋友揀咗呢間餐廳食自助晚餐。地點係中港城附近,因為由於海港城有兩間Marco polo酒店所以係有少少難搵。一直都有八折,而朋友係會員更有六折優惠。每人應該都係三百幾蚊所以都算幾抵食。佢有即開生蠔,都幾新鮮,但係啲可能唔係咁當造所以都比較細粒,一啲都唔肥美。巴馬火腿當然唔少得,但係佢冇蜜瓜喺附近,有少少麻煩,要自己去生果吧度攞啲蜜瓜黎當日係日式主題,所以都有好多日式食品,啲質素都唔錯,熱盤來講佢算做得幾好架啦。麵檔因為食得太飽冇試,不過見到朋友試過都話幾好,有拉麵同埋烏冬揀,有辣有唔辣湯底揀。我幾鍾意佢個燒物,因為都幾熱辣辣,仲有大蝦添。但係啲大蝦就唔知點解凍哂一啲都唔熱,就算有棧燈照住,都係凍冰冰⋯有少少失色囉。海鮮吧方面佢都算幾多種類又有壽司有刺身仲有好多龍蝦啊,翡翠螺,青口,長腳蟹⋯特別推介翡翠囉好鮮甜好味!呢個都冇試,因為見到個樣好老所以都費事試反而呢佢個甜品部唔錯喎,有movenpick雪糕啦,仲有一個位係好多細路仔鍾意食嘅軟糖啦,豆腐花,朱古力噴泉,窩夫,北海道3.6牛奶布甸,芒果黑糯米⋯個人推介佢嘅焦糖布甸真係好好食!仲有仲有佢嘅黑松

法國生蠔
Parma  ham
日系食品
麵檔
燒物
海鮮,壽司,剌身
海鮮吧方面佢都算幾多種類又有壽司刺身仲有好多龍蝦啊,翡翠螺,青口,長腳蟹⋯特別推介翡翠囉好鮮甜好味!
肉眼扒與德國腸
呢個都冇試,因為見到個樣好老所以都費事試

個人推介佢嘅焦糖布甸真係好好食!

仲有仲有佢嘅黑松露長通粉真係超級好食呀啲汁!

另外佢啲咖喱都係唔錯嘅,好有印度風味!

佢有三款湯俾你揀,最多人就會揀佢嘅冬陰公。但我飲過覺得佢椰汁味太重太甜,都辣嘅。但係就由於太甜嘅關係,就唔係話甘啱我口味。我比較鍾意酸嗰隻冬陰公。

P.S: 原價五百幾蚊其實食物質素係尖沙咀來講,我覺得都算真係唔錯,又多食物種類,又未至於去到八百幾蚊咁貴嘅自助晚餐,佢都算幾抵食架啦

2017-02-13
燒物