2022-12-03 51 瀏覽
作為深水埗地膽,見過呢個舖位轉左好多手,以前嘅餐廳都冇咩人流。但最近幾次經過見到新開呢間日本野有唔少捧場客,所以決定試一試佢!食物整體價錢都非常貼地,食物選擇都好多,刺身串燒主食都各有唔少選項,估唔到連生蠔都有得叫,仲要唔只一款~舖頭雖然唔算好大,但裝修都幾精緻,相信店主都花左唔少心機係裝修呢方面,感覺幾舒服我地首先叫左個火炙鰈魚邊、磯煮鮑魚、吞拿魚腩蓉、玉子燒海鮮丼。雖然份量唔算好大,但價錢實惠,又包晒幾樣魚生,算係平價嘅魚生丼選擇。個人好鐘意食火炙鰈魚邊,佢比起平時嘅火炙燒額外多左調味,令佢更惹味更好送飯。吞拿魚腩蓉份量都夠,鮑魚同玉子燒表現正常發揮比起魚生丼,呢個原條鰻魚飯就真係抵食又好食又選!岩晒想食鰻魚但處於糧尾嘅人!無論鰻魚定飯嘅份量都勁大,呢個價錢就算去超市買條鰻魚都未必止,而且質素極對唔遜色,同埋汁嘅份量都唔吝嗇,食鰻魚飯的話汁都係個靈魂所在,呢個飯食完真係大滿足又唔肉痛!蟹膏蟹肉甲羅燒,鐘意食蟹膏但平時都真係唔係好捨得叫,因為大部份餐廳嘅標價都好高,但呢度就平民好多!蟹膏蟹肉份量夠多,搽滿晒3塊包都仲有剩可以就咁食!蟹膏味夠香濃,呢個價錢極對值得用黎過下口癮!燒蟹膏特
燒蟹膏特長蟹柳棒,蟹膏fans 表示見到另外嘅蟹膏產品都忍唔住要叫埋!蟹柳彈牙,帶點甜味,同蟹膏味道嘅contrast令到整個鮮味提升左!
燒明太子雞脾肉,明太子味突出,雞脾肉嫩滑,明太子世一!
燒雞腎就覺得燒得乾左少少,唔夠juicy同彈牙,火候可以控制得更好~

自家製免治雞肉丸,呢個幾impressive,有時食肉丸會好怕個種絞得好爛同埋好多分好梅嘅口感,但呢個係有口感嘅肉丸,大粒得黎食得出真材實料,唔係成口粉嘅感覺!調味鹹甜balance 得好好,而且仲有蛋黃嘅香味