2019-08-23 2013 瀏覽
今晚要睇演唱會,所以拿拿臨放左工就上樓上食個晚飯,男朋友問做咩近排成日食西餐,咪就係因為肥左囉~仲問,要戒一排澱粉質呀,西餐有得据扒,空中花園果到大部份都係西餐廳,唔係西餐廳嘅亦已經食過,係煩惱之際,突然間睇到依間居酒屋🏮我已經冇問男友意見,直接入去呢個梅酒好清,一啲都唔濁,有少少嘅蜜糖味,味道幾特別大呑刺身質素幾好,入口即溶,好新鮮,估你唔到雖然我只比三粒星,但其實炸得幾好味,好酥脆,好熱,要等一陣先食,舞茸冇其他🍄咁濃味,吾講都吾知食緊菇男朋友大贊呢個吞拿魚卷都幾得意,生吞拿魚肉加小小辣,佢嘅辣唔係Wasabi嘅辣,總之味道係好配搭唔記得咗左手邊係乜嘢串燒,右手邊係日本小青椒串,苦苦地,但唔係我飛佛兩個月前去完福岡旅行,福岡第一必食食物係牛腸鍋,人地用清湯已經好食到不得了,而依個味噌湯偏濃味,有小小搶左牛腸原本味道,男友就話可能牛腸吾係日本牛腸,質素冇咁好,所以用味噌湯遮住牛騒味👈🏻佢估計😆但其實成個煱都吾差,依然食到牛腸入面D肥腸味,只係唔係原汁原味姐左手邊雞翼串,皮等左陣都小許脆脆地 ,燒到D肉好似離骨咁,夠熱,好食,右手邊唔記得咗係乜嘢 左手邊係燒鰻魚串,我覺得似蒸多D,我都
蜜糖梅酒

呢個梅酒好清,一啲都唔濁,有少少嘅蜜糖味,味道幾特別
大吞刺身

大呑刺身質素幾好,入口即溶,好新鮮,估你唔到

炸舞茸

香辣吞拿魚卷
男朋友大贊呢個吞拿魚卷

味增牛腸煮

左手邊係燒鰻魚串,我覺得似蒸多D,我都係第一次食咁樣嘅鰻魚,魚嘅又油分好勁,但燒得唔夠香 ,爭小小咁,右手邊係雞肉大蔥串,雞肉滑,大蔥容易咬開,好食

呢個唔知係乜嘢,但我覺得好好食,我將隻蛋同豉油撈埋,配上肉一齊食,當食完肉時再撩埋D蛋食
唔執輸
豚腩串+牛肋肉串

左手邊䐁腩串,如果再燒乾小小就好,感覺冇咁肥
自我安慰,右手邊牛肋肉串,我記得佢嘅口感好似都係比較實
燒油甘魚鮫
肉質好滑,正呀喂~但食咗好少就停手,因為已經好飽

總括來講我覺得幾好食,估唔到上邊會有間咁樣嘅居酒屋🏮下次嚟到,唔再食咁多串燒再試吓其他嘢啦
2019-08-12
蜜糖梅酒