2019-10-05
以前潮流興食buffet自助餐,尤其酒店那些,前幾年多了人食素,也開始興素食自助餐。我都試過好幾家。北角兩家價錢同食物都相當不錯,故此有了比較和期望。之前試了銅鑼灣另一家素食自助餐,失望而回,也寫了食評,今次朋友想試素一,可能有陰影,故不抱有期望。地點算方便,近地鐵出口,易搵。一入餐廳,好光猛又多位,枱與枱之間亦寬闊,是我去過那麼多間素食自助餐坐得最舒服的。👍👍😊😊可能地方空間比較大,一入餐廳覺得好多位。晚飯時段$168,要再加一,有限時價錢算是可以,銅鑼灣食嘢係貴啲,服務態度非常好。首先素一自助餐分別是每人除了出面的食物,都額外每人一盅湯和一碟冰鎮素咕嚕肉,酸酸甜甜,可以。另一個感覺是似日式,壽司都好多款,特別推介必吃素三文魚壽司🍣🍣,爽口好味。本來只要了一件的,再回頭多拿了兩件。豬腳薑亦是另一推介,入味。其他食物有、串燒、炸物、熱盤、糖水等。當晚有椰汁西米和綠豆沙,我自己來個雙拼,效果不錯👍😊雖然限時,同時因好多位,沒有人等,結果我和朋友最後兩個走,店員從未催促我們離開,還有,我差點忘了拿手機,店員好心追出來,真的好感激。🙏🙏😊😊
地點算方便,近地鐵出口,易搵。
可能地方空間比較大,一入餐廳覺得好多位。
晚飯時段$168,要再加一,有限時
價錢算是可以,銅鑼灣食嘢係貴啲,服務態度非常好。
豬腳薑亦是另一推介,入味。