2016-05-19 293 瀏覽
今日居然比我食到一個超級美滿嘅午餐。黑蒜拉麵。真係估唔到呢度嘅拉麵水準會咁高,一食落去,就知道湯底熬咗好耐,個味道超級濃郁,加埋黑蒜嘅味道,聽唔到口!從來未食過咁好食嘅拉麵,不能不提嘅就係佢嘅日式叉燒,因為本身好鍾意食日式叉燒,但之前食過既拉麵日式叉燒,叉燒一係質感好乾,一係就冇乜味道。但係呢玩拉麵嘅叉燒好juicy,而且叉燒真係好甜,溝埋黑蒜湯底一齊食,呢碗野真係超級幸福!都係本身係一個終極拉麵fans!自己已經食過好多香港既拉麵。想講平時食開拉麵,價錢都好高。但今日終於比我食到一間價錢合理,而且可以肯定既係質素高過出邊好多既拉麵!!!間餐廳雖然細,但設計,擺設同食物係同日本既拉麵舖差唔多。好有氣氛。短短既day off,好似去左日本食拉麵咁,正!下次要帶埋屋企人食!!
今日居然比我食到一個超級美滿嘅午餐。
黑蒜拉麵。
下次要帶埋屋企人食!!