2018-12-07 1996 瀏覽
好耐無見既朋友約左我今晚去尖沙咀食飯,位置係亞士厘道。由九龍公園海防道出口,過條馬路,穿過大廈,就係亞士厘道,好易揾。店內地方濶落,佈置簡潔。時間尚早,所以人流不太多。有晚巿套餐,不過唔多岩食。牆上手寫餐牌好似吸引啲唔叫套餐,竟然都有餐包食。而且質素有驚喜有三款,牛角包,餐包同薄片。塊薄片最好食,有好重香蔥味,表面仲有好多芝士粉,脆脆的,好食紐西蘭肉眼扒(6安士)$148要左5成熟,看似血淋淋,但吃起上來沒有血腥味,肉質嫩滑juice, 肉味香濃,份量剛好可以同朋友仔share原隻龍蝦尾海鮮墨魚汁意大利飯 $268墨魚汁預上意大利飯,要弄得美觀比墨魚汁意大利粉還要難。粒粒飯不可以黏在一起,成糊狀再加埋黑色的,便會影響食慾。呢個意大利飯還算合格,近看也分得出粒粒飯粒,而且口感也很有嚼勁,有意大利飯既特色。食完個口同啲牙變左烏卒卒,同朋友望住對方,真係笑唔停叫呢個飯既原因係為左呢隻龍蝦,條尾有成隻手掌咁大,用火烤過,肉質彈牙鮮甜,如果比返佢個頭我就仲正。雖然呢度座無虛席,但冇趕人走。我同朋友由六點半坐到九點多,多得職員不停幫我地水杯加水,我地先可以細說當年同埋報告一下近況,真係一個談天說地

店內地方濶落,佈置簡潔。時間尚早,所以人流不太多。

有晚巿套餐,不過唔多岩食。

牆上手寫餐牌好似吸引啲

唔叫套餐,竟然都有餐包食。而且質素有驚喜

紐西蘭肉眼扒(6安士)$148

,份量剛好可以同朋友仔share

原隻龍蝦尾海鮮墨魚汁意大利飯 $268

雖然呢度座無虛席,但冇趕人走。我同朋友由六點半坐到九點多,多得職員不停幫我地水杯加水,我地先可以細說當年同埋報告一下近況,真係一個談天說地既好地方
2018-12-04