2019-07-30 802 瀏覽
友人想食韓國嘢,醒起之前喺厚福街食過一間幾好食,就帶咗佢嚟試吓。未出lift已經聽到餐廳播緊kpop,行到門口見到有一幅牆可以俾食客掛情人鎖。另外餐廳搞緊「給未來自己的信」活動,可以問侍應拎postcard,寫完後餐廳會喺一年後寄返俾你。點咗炭豚飯卷。kimbap喺我最喜愛的韓食係三甲之內,好鍾意成舊放入口,麻油好香口。廚師仲用醬汁畫咗隻貓仔,好QQ。水冷麵嘅辣醬係分開上,另外仲有醋同芥辣醬汁按自己口味添加。麵身彈牙又有嚼勁,就算冰粒溶化,個湯底都唔會溝到好淡。配料除咗有青瓜、雞蛋外,仲有爽口嘅豬腳,好煙韌。韓食點少得炸雞同啤酒?!點咗半份香辣炸雞,跟碟仲有炸薯條同薯格。炸雞嘅皮有點過乾,但雞肉都幾嫩滑,仲好juicy!Hite Draught Beer做緊買二送一,但友人唔飲酒,享受唔到優惠。火灸年糕有兩種,一種有層脆薄糖衣包住,一咬就食到陣陣甜味。另一種就沾滿韓式辣醬,味道較傳統。友人都幾滿意呢度嘅食物,好在冇介紹錯!

友人都幾滿意呢度嘅食物,好在冇介紹錯!