2018-05-07
開工飯堂又黎喇!協和車仔面,係我番工食lunch成日會去既車仔麵檔!不過太多餐廳想寫,一路都未有時間寫,不過呢間車仔麵真係平靚正,行開觀塘想食碗麵,不妨試下呢間!我帶男朋友去試左次,然後佢之後都成日話要食呢間喇!睇睇個餐牌,兩餸都係$26,三餸都係$31,我通常都揀三餸或四餸,因爲佢d餸都好食,同埋勁多款呀!好似無見過車仔麵檔有咁多餸揀架!仲要全部一樣價錢,有d車仔麵鋪,肉類 、魷魚等係會收貴d架!食肉獸既我可以揀好多肉喇!!呢間車仔麵既特色,應該係係d餸上面會加上櫻花蝦,令車仔麵更香,我就好喜歡,另外唔怕辣一定要試麻辣汁,辣辣地更好味。我通常最鐘意叫豬紅、牛腩,豬紅好嫩滑好入味,牛腩唔會韌,肥瘦剛好,另外豬手都值得推薦,每份有兩大隻,爽口彈牙!今日想扮健康,所以叫多兩條菜。呢碗係男朋友既,都係豬紅、牛腩,雲吞係鮮蝦豬肉雲吞,平時收工時間就會見到呀姐係門口包,鮮蝦爽口,因為食過更好味,呢度既雲吞屬一般水準,至於墨魚丸,大可不試。平民車仔麵,地方細細,通常做學生哥同街坊生意,而家係我同同事既飯堂!希望佢保持水準 。