2022-07-12 608 瀏覽
最近好鐘意去裕民坊搵野食, 因為發現就腳之餘, 價錢仲要幾親民, 今次就同朋友試下食一間新派泰菜東羅位於裕民坊三樓, 睇門口已經知係比較精緻既泰菜六點幾入到去冇咩人, 但七點前已經爆左。入面既坐位都幾舒服, 位同位之間都幾有隔離, 傾計岩晒炭烤虎蝦串燒配泰式酸汁勁大隻虎蝦, 食得出好新鮮, 肉質札實, 就咁食已經好食, 如果再加埋佢個泰式酸汁, 更能吊起蝦既鮮味, 變得更加好食炭烤燒魷魚-$46$46有咁多份量真係良心價, 出面起碼都要$90, 但係略嫌燒得唔夠, 唔係好食到炭烤, 好彩佢都有配個泰式酸汁, 咁救返唔少分數泰炭烤肉眼牛丸船麵-$88食船麵個湯底係最緊要的, D個湯底幾重牛味, 掂晒! 而D個肉眼就食到炭烤味, 又唔靱, 幾好味;而牛丸如果我冇食錯既話, 應該係振興濃汁牛丸黎, 都算拎靚野比我地食;值得一提係真係有好多蘿蔔, 係有兩舊好大的蘿蔔!冬蔭功海蝦意大利麵-$93D個係我全晚最鐘意食的, 冬蔭功既辣好掛意大利麵, 再加埋D蛋汁, 真係冇得輸, 而且仲有兩隻咁大隻質素唔錯既蝦, D個有大滿足既感覺泰館特調雪條奶茶-$58D個超特別, 淨係打卡都夠玩啦, 甜味來回支雪
最近好鐘意去裕民坊搵野食,
因為發現就腳之餘, 價錢仲要幾親民,
今次就同朋友試下食一間新派泰菜東羅
位於裕民坊三樓, 睇門口已經知係比較精緻既泰菜

炭烤虎蝦串燒配泰式酸汁

炭烤燒魷魚-$46

泰炭烤肉眼牛丸船麵-$88

冬蔭功海蝦意大利麵-$93

泰館特調雪條奶茶-$58
D個超特別, 淨係打卡都夠玩啦, 甜味來回支雪條, 所以奶茶茶味冇糖添加下好濃, 幾好飲

芒果青檸薄荷特飲-$48
芒果青檸味都幾出, 但唔會太甜, 飲落有種幾清新既感覺, 一邊食泰菜一邊飲好爽

提拉米蘇杯-$48
原本諗住是但叫個甜品, 但食左一啖之後覺得係必叫的, D個超好味, 咖啡味幾濃但又唔會苦, 味道岩岩好, 講多次, 係必點的

總結來說, 食物整體質素唔錯, 而且環境, 就腳度都係一流, 我地會再黎食過!
2022-07-11