2021-03-17 5003 瀏覽
清假的日子六(星期三)幸運地早一日online book都book倒位,天氣靚☀️,Terrace 嘅位當然無,booked咗 main dining room, 即係二樓。重覆,weekday 嘅餐廳都係人頭湧湧,唔通個個都好似我咁要清假🤔?檯好細,其實得我地係咁細,其他人係二人坐四人檯,我地就真係坐二人檯,不過值得讚係跟足1.5 m 距離👍,menu 有法文同英文,字好細好難睇,不過waitress 好好💗,好用心解釋。餐前包好味,個牛油都好好味,牛油好滑,上面仲有啲葵花籽。另一個小食個樣好似油角,濃味嘅。appetizers 我地要咗最出名叫薯蓉蛋同organic vegetable.嚟自新加坡米芝蓮三星🌟🌟🌟嘅smoked organic egg 賣相非常普通, 不過食落係好香,薯蓉唔太漏,蛋係半熟嘅,名不虛傳。另一個grot cheese with seasonal dressing , 係冷盆,cheese 都幾羶,紅菜頭新鮮,賣相都係正常無驚喜。main course 要咗pot au feu 即係牛,牛好滑配個湯好清,另上嘅牛骨髓好濃味好heavy , 麻麻。另一個魚好淡
清假的日子六(星期三)

餐前包好味,個牛油都好好味,牛油好滑,上面仲有啲葵花籽。

餐前包

另一個小食個樣好似油角,濃味嘅。

smoked organic egg

牛骨髓

另一個魚好淡味嘅,魚質幾好,啱啱熟,旁邊係菜。

fish

2個course 係398,waitress甜品過嚟介紹又幾吸引🍰,所以加到3個course 即係498,dessert 有幾款,我地揀咗以下

面係焦糖,白色係雲尼拿籽(質感同味好似movenpick 雪糕),中間係吉士醬,底係拿破崙,幾香👍,不過唔夠脆

另一個外型得意嘅,圓型,不過好甜😐,面係白朱古力,中間係梨,調過味,酸酸鹹鹹咁。

最尾送咗蛋糕仔,微脆,啱啱焗起,貝殼型,有水準嘅👍。

整體水準平均,不過完全無驚喜,賣相無乜心思,感覺平淡🤨。

2021-03-17
餐前包