2020-05-16 846 瀏覽
睇返呢間餐廳原來係蕭生開,雖然我個人對佢一般,我覺得呢間餐廳係幫襯得過😂,至少唔似「時代冰室」咁,用左一件唔開心既事嚟命名,有D似食緊人血饅頭咁。呢間餐廳幾多菜式選擇,仲有鐵板、港式all day breakfast等比較特色既餐,我就試左呢款日式蛋包飯,食落都係唔錯!呢個蛋包飯個滑蛋整得好靚,少少濕,口感豐富又甜滑!入面既飯都無馬虎,用左茄汁炒過,飯都粒粒分明而唔油。不過出面既黑椒汁就係普通茶餐廳既黑椒汁😂,味道一般,而漢堡排都唔差,但無咩驚喜😂。不過有點乾,黑椒汁可以多返少少。其實最意外係明明茶餐廳入面,都食到質素唔差既蛋包飯😂。想當年紅磡冰室一個垃圾什扒飯都要賣60幾蚊。呢個午市價錢嚟講都唔錯!返工附近有不妨一試!

巨人漢堡蛋包飯
巨人漢堡蛋包飯