餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2020-08-09 247 瀏覽
喺限聚令之後好耐無出去食飯,難得今日同朋友下午喺銅鑼灣見面,於是就揀咗一直好耐想試嘅班蘭葉印尼菜門口呢個位每次經過都好想買啲小食黎食,但奈何每次都食飽左入到裏面覺得裝修到幾地道,店面亦都幾乾淨印尼小食拼盆全部熱辣辣新鮮炸起,有秋葵、豆腐、雞件、雞翼等等...全部都好香口,而且入口又唔係好油膩~印尼咖啡涼粉冰同珍多冰入口好香又唔太甜既咖啡涼粉,有得飲又有得食好爽...珍多冰就正常椰汁味亦唔算過份甜虎蝦花膠湯粉皮粉皮滑到無得輸,加埋花膠湯底係絕配~ 湯飲落好清甜同真係有花膠香味,飲完都有少少漿口感覺~ 虎蝦都爽口有鮮味,有走過油既蝦殼脆卜卜,但唔算好大隻,係中size黎既~印尼四大天王叫一個飯有齊四個願望,配料有巴東牛肉、海南雞、蕃茄沙甸魚、加多加多,全部都做得好有水準,好正宗印尼口味,配埋班蘭飯一流班蘭蛋糕最後叫左件我至愛嘅班蘭蛋糕,質地鬆軟而味道剛好唔太甜,食完好滿足~

門口呢個位每次經過都好想買啲小食黎食,但奈何每次都食飽左

入到裏面覺得裝修到幾地道,店面亦都幾乾淨

印尼小食拼盆

印尼咖啡涼粉冰同珍多冰