2018-07-17 80 瀏覽
難得平日放假,仲要咁啱同朋友一齊放假,於是就你約咗啦去旺角睇戲同埋食飯。睇完戲肚餓到打晒鼓,就即刻好想食放題醫飽個肚。今次試兆萬中心嘅極上帝王水產。餐廳嘅環境寧靜啱三五知己聚腳傾計座位都算寬敞坐得幾舒服。食物嘅種類繁多,落單嘅紙有十幾廿張,目不暇給。餐紙有幾款推介菜式,不過另外要加錢。首先要食嘅當然係刺身啦。刺身種類繁多有三文魚、油甘魚、吞拿魚等等,而且都有三四種嘅選擇,如玻璃蝦、虎蝦等等。我哋最鍾意嘅就係蝦,味道十分新鮮鮮甜。另外拖羅蓉杯同三文魚子杯都係值得推介嘅食物。一個迷你嘅杯盛著飯同拖羅蓉或三文魚子,勝在份量唔太多得嚟,已經可以品嘗到佢哋嘅新鮮美味。蠔係我最喜愛嘅食物之一,當然就唔可以錯過啦!分別有芝士焗蠔同埋炸蠔選擇,焗蠔嘅芝士香味濃郁,唔會太膩。而炸蠔香脆,蠔肉多汁又熱辣辣!最後仲有自取飲品櫃。午市放題每人都係$150左右,難得放假可以食放題,Hea足成個下晝,的確十分寫意。

最後仲有自取飲品櫃。