2020-10-09 4005 瀏覽
極上鹽燒牛舌心🐄($108)第一次食牛舌心係有啲驚喜既😚 燒得夠腍身, 咬落去軟綿得黎帶少少彈牙, 加上檸檬汁同鹽令到味道更上一層樓🤤吉列千層豬肉(三重芝士)🐖($228)成餐飯最期待係呢個菜, 可惜期望太高😭本身以為會係吉列豬扒, 點知原來係豬肉片卷埋再加芝士去炸, 皮同餡有啲分開左, 朋友話味道有啲似豬扭蛋漢堡😂 我個人覺得佢既味道同食材唔算特別, 所以價錢貴左啲🤭廣島蠔鍋🦪($138)呢個鍋比我想像中普通好多, 係我印象中日本既鍋物一般都係好豐富, 好多配料😲 但係呢一個鍋真係好似個名咁得蠔同埋湯, 蠔有大概9隻, 都算肥美, 但係有啲腥🤭 湯底就係普通既麵豉湯, 所以完全冇咩特別申子飯🍳($88)完全係俾飯既外貌吸引左, 用餐廳為名感覺好似幾特別咁😂 其實佢既樣係幾適🈴️打卡, 用蛋白打成雲既樣中間放生蛋黃, 成個感覺好靚咁☁️ 打完卡將蔥花同飯素撈落去個飯度再加埋豉油, 成個飯只得豉油既味道, 口感係幾綿滑既🙂 不過都唔太建議大家叫呢個飯, 因為真係睇得唔食得而家只要係社交平台讚好同埋Tag 佢地就可以獲得一客雪糕🍦或花之戀, 我地揀左花之戀, 味道普普通通, 同埋佢既沙律醬有
極上鹽燒牛舌心🐄($108)

吉列千層豬肉(三重芝士)🐖($228)

廣島蠔鍋🦪($138)

申子飯🍳($88)

而家只要係社交平台讚好同埋Tag 佢地就可以獲得一客雪糕🍦或花之戀, 我地揀左花之戀, 味道普普通通, 同埋佢既沙律醬有啲偏多🧐 對於呢一餐我覺得有啲失望, 可能expectation 太高, 覺得啲食物有啲overprice 左, 而且仲幾細份🤨 另外仲收加一服務費, 我地叫左4樣野加埋一都已經要六百幾蚊, 所以大家去前可以睇睇Menu啲野係咪啱食先
2020-10-07
  • 極上鹽燒牛舌芯