2021-03-19 1955 瀏覽
位於觀塘的一間韓式餐廳,與其話係韓式,個人覺得有啲似西式+韓式~餐廳勝在選擇非常豐富令你花多眼亂,樣樣都想食,而且賣相仲好吸睛!海鮮淮山麵材料非常豐富,淮山麵軟硬適中鮮茄豬頸肉淮山麵鮮茄湯底非常鮮甜,仲食到有新鮮蕃茄肉!豬頸肉預先煎香過,好香而且唔會可以油,份量都好多蜂蜜提子脆米炸雞呢個好食有驚喜!炸雞本身已經打得好香脆,入面juicy,真係同韓國食的炸雞有得fight!外層食到蜜糖同提子乾嘅甜味,配上一粒粒的脆米令口感更加豐富!脆香牛油雞翼熱辣辣大大隻,炸粉一啲都唔厚,又脆又薄,仲好香,值得一讚嘅係牛油雞翼炸得好乾身,唔會有油膩的感覺但有牛油的味道吹脹水牛芝士牛肉野菌沙律非常有趣!上菜時水牛芝士被吹脹成一個氣球,店員叫我哋篤穿氣球伴搵沙律一齊食,我和朋友都驚會篤爆個氣球上面的朱古力醬會彈到周圍都係……我們真的想多了……篤穿氣球之後,氣球會慢慢漏氣凹陷,因為是芝士嘛!!店員叫我們拌勻,但其實一點也不容易拌勻,因為芝士偏硬而且一大塊,有煙韌度的,完全拌不了,我們只能夠把它切成一條條混合沙律一起吃~我估這個只是噱頭,用嚟打卡吧…凍比利時朱古力好大杯,好濃!好正

海鮮淮山麵
材料非常豐富,淮山麵軟硬適中

鮮茄豬頸肉淮山麵

蜂蜜提子脆米炸雞