2019-06-30 46 瀏覽
我係一個好鍾意食魚生嘅人,之前同朋友食過尖沙咀嘅十和田總本店之後念念不忘,價錢唔貴但係質素好好。知道佢係新蒲崗開咗新分店之後即刻同朋友仔相約再食,依度依舊係用電腦平板落單夠晒方便。火焰牛肉赤蝦卷,反卷包住左赤蝦同青瓜增加口感,外層用咗輕輕被火槍燒過嘅火焰牛肉,雙重口感。燒明太子雞翼巳去骨嘅雞翼包住滿滿嘅明太子,微辣嘅鮮味明太子加上啖啖雞肉,令人有大大嘅滿足感。朋友叫咗個北海道帆立貝松葉蟹丼,松葉蟹肉同蟹膏多到滿瀉,食極都仲有,絕對係啖啖都食到蟹肉,而且帆立貝肉身好豐厚好大隻,味道鮮爽帶甜。依度嘅壽司飯用左赤醋,所以帶有少少醬油啡色。我就選擇左不論係影相打卡或者係味道都相當出色嘅三色丼,雖然睇落每款都好似的的骰骰甘,但係實質份量真心多。而且每款嘅刺身都好似唔駛錢咁用得非常大方,只能夠見到好似成座山咁嘅刺身,完全見吾到飯嘅存在。海膽入口即溶好鮮甜唔會有腥味。軟綿綿吞拿魚蓉加上香蔥,引發左美妙嘅化學作用,食落好香口。松葉蟹肉依舊多到滿瀉,食極都仲有。
火焰牛肉赤蝦卷

燒明太子雞翼