2020-12-23 462 瀏覽
今次再帶大家去食印度嘢,平時我嘅最愛係 Chicken Tikka Masala,但今次想搞搞新意思,所以叫咗其他嘢食。同埋呢度最吸引嘅係,叫一個餐就可以任食naan/ potato naan/ 飯/ 千層餅,加兩蚊仲有嘢飲添,超級抵食!最平48蚊就有一個餐,仲唔洗加一。板烤羊鞍扒+烤雞腿配咖喱汁 $95超級推薦呢個set!首先我係唔食羊嘅人,但我都覺得呢個羊鞍扒好好食!聞落係有羊臊味,但食落口冇!無論你係鍾意羊臊味定唔鍾意,呢個羊鞍扒都滿足到你要求!但脂肪位就會臊好多。然後啲烤雞水準極高!食到好香嘅碳香味,連伴碟嘅青椒都有碳香味,好加分。肉質彈牙,唔會好霉或者鞋。然後個咖喱汁就偏酸,點naan食唔錯,而羊鞍扒同烤雞腿我就比較prefer就咁食,可以食翻佢地原本嘅肉味。菠菜雞 $68雞全部都係雞肉!成碟基本上都係雞肉,就咁食都好飽肚,但雞肉肉質就冇烤雞咁好,煮得比較老。而菠菜汁就好好食,比較淡味,如果可以多啲汁,少啲雞肉就好啦。Potato Naan 之前都係食開普通naan,今次就試下potato naan,原來係naan中間加咗薯仔碎,成個naan食起身飽肚好多,口感比較軟綿綿。千

板烤羊鞍扒+烤雞腿配咖喱汁 $95

菠菜雞 $68

Potato Naan

千層餅
第一次食千層餅,我超級鍾意,餅皮整到好鬆脆,比起普通naan香口,點咖喱食都好食啲。

Mango Lassi $15
呢度嘅Mango Lassi平到唔敢相信!飲到好濃郁嘅芒果味,但可能因為有太多冰,所以杯嘢越飲越淡,但$15嚟講,我覺得好唔錯,建議大家儘快飲。

粟米湯
第一次食印度餐廳,會送餐湯!覺得係比較淡味嘅粟米湯,飲到加咗蒜頭,不過不失。

2020-12-23
  • Mango  Lassi