2016-10-10 1024 瀏覽
新北江有好多食肆,上到去lunch hour 排鋪都堆滿人。因為太耐冇食薯粉既關係,就簡左食川味軒,聽人講呢到d服務態度好差,但我呢次食又唔覺,可能唔同人掛🤔我地兩個人一人叫左一碗,一個係湯薯粉,另一個係撈薯粉。我食既係:無湯熱伴紅薯粉條+滷水蛋 小辣 $25 呢款薯粉係幼身既,好煙un,另外本身個薯粉都有d配菜:炸花生、炸醬、蔥、芽菜、莞茜。所以其實唔加餸都唔會好齋,而且口感同味道都好豐富。另外,佢雖然係撈薯粉,但唔會乾爭爭咁,而係有d汁。朋友食:酸辣炸醬紅薯粉條+滷水蛋 中辣 $26其實係我個個既湯版😂不過湯既味道冇撈咁濃同辣,所以我覺得撈好食d。二十幾蚊食碗面都抵既,份量可以,而且味道都唔錯。但係因為係細鋪,坐得唔舒服,都係快快食完快快走😂😂
我地兩個人一人叫左一碗,一個係湯薯粉,另一個係撈薯粉。

我食既係:
無湯熱伴紅薯粉條+滷水蛋 小辣 $25