2017-01-05 221 瀏覽
荃灣一向出名多野食, 平又好貴又有, 都好多選擇。有時候花多眼亂, 都唔知試邊間好。最近小女要keep住睇中醫, 由荃豐中心一直行, 都見到唔少食店(細舖仔)當日睇完醫生, 同男朋友近近地去左荃昌中心呢間拉面店試下。因為見價錢平, 又可以食到日本野, 就抱住一試既心態入去, 發現間野都唔錯!於是我地前後黎左兩次呢間野食日本野第一次我地食既時候, 叫左餃子拉面和豬軟骨拉面,連野飲都係$46由於佢所有野都係即叫即做,所以都等得比較耐。餃子:外皮好香脆,剛剛好唔會燶,肉餡都幾多,幾好味!唯獨佢最後先上,拉面都食得7788了。豬軟骨:豬肉幾夠腍,味道好夠,軟骨都好夠軟唔會覺得硬。有d肉汁落左落個湯底都唔錯啊!拉面:這個價錢既拉面,都估到唔會似得80幾蚊既日本拉面,然而呢隻拉面都唔錯!起碼冇咩簡水味,又有d彈牙,而且份量都幾多,男朋友食完都話好飽。湯底:雖然是淡淡的豬骨湯底,但意外地喜歡。湯底清清地又飲到豬骨味,唔會覺得好溜,湯又可以飲得晒(雖然都是味精調味,唔好飲咁多好d. XD)第二次吃的時候,有諗過想試下食滑蛋飯,不過最後都係簡返拉面,想食多次先今次我地叫左炸蝦和照燒雞扒拉面:炸蝦:今次個
荃灣一向出名多野食, 平又好貴又有, 都好多選擇。

有時候花多眼亂, 都唔知試邊間好。

當日睇完醫生, 同男朋友近近地去左荃昌中心呢間拉面店試下。

於是我地前後黎左兩次呢間野食日本野

由於佢所有野都係即叫即做,所以都等得比較耐。

今次我地叫左炸蝦和照燒雞扒拉面:
炸蝦:今次個炸物反而第一件就上~唔洗好似上次餃子咁等咁耐。即炸好夠脆,熱喇喇的,又不會太多炸粉!

蝦肉又夠彈牙,蝦肉又多,真係好好味啊!
照燒雞扒:雞扒反而冇咩特別,好普通。雞肉味好淡,冇咩味。唯獨雞皮有少少脆同燒烤味。
至於拉面,同之前食既味道一樣,保持到水準既。

我見店內仲有其他小食,價錢唔算貴,都幾吸引!

可惜我地要戎口唔食得。。。好返有機會會試下佢D小食呀!

覺得佢食物質素同價錢都好合理,覺得抵食過味x拉面...

下次黎覆診,我地會黎試埋個滑蛋飯,不過唔知會唔會又被炸蝦和拉面吸引左呢XD"
2016-12-22
  • 炸蝦