2017-01-26
平價肉燥飯之選?話說因為呢間餐廳比賽抵食,同埋類近戲院,所以都試過幾次既今日咁橋經過唔知食咩好,就入去坐低食,可能咁岩係下午茶時間,所以都幾多人要等位,不過出菜速度都好快,所以等10分鐘左右已經有位~慶幸坐近門口附近既位,感覺冇乜擠迫,入面的座位真的很迫,另外D凳都真係好重,特色黎既之前食肉燥飯覺得唔吸引,因為D飯偏淋,個人唔係咁鐘意食,所以黎到都好少食飯,通常都係食麵,佢個瑞士汁撈公仔麵都唔錯,不過今日就食左佢個四重奏(常餐)朋友點選:朋友說話個不好吃,味道很怪,來到的時候也疑惑過這是蕃茄湯底嗎?不過可能係呢2樣野唔MATCH,所以很怪朋友很喜歡這個沙律,因為是芝麻醬我點選:厚多士上枱微暖,但勝在夠脆同埋牛油都有塗滿多士炒蛋尚算嫩滑,午餐肉就平平無奇啦叉燒略為薄切,沒什麼口感,不肥不瘦米粉為新竹米粉,較為彈牙蕃茄湯底酸酸甜甜很不錯珍珠奶茶不好喝,珍珠太淋沒口感,茶味太濃,味道太甜,奶茶不像平常喝到的台式風味OK係比常餐,但台式菜及台式飲品都做得唔好,如果要食台式野一定唔好揀呢間!
話說因為呢間餐廳比賽抵食,同埋類近戲院,所以都試過幾次既
朋友點選:
雪菜肉絲蓄茄通
不過可能係呢2樣野唔MATCH,所以很怪
厚多士+炒蛋+沙律
我點選:
厚多士+炒蛋+餐肉
炒蛋尚算嫩滑,午餐肉就平平無奇啦
叉燒蓄茄湯米粉
米粉為新竹米粉,較為彈牙蕃茄湯底酸酸甜甜很不錯
珍珠奶茶(熱)