2020-03-14 387 瀏覽
朋友生日想搵個唔太嘈既地方食飯傾吓偈。 朋友想食西餐,見呢度其他食評唔差晚餐有湯有甜品,就來。點知來到先發現,餐廳已變成半酒吧形式,比較嘈,我地要同旁邊一枱鬦大聲,偶爾還有煙味,無左晚餐,改成多數小食飲野,主菜不多有 1 款牛扒,1 款需要訂既千多元斧頭扒,3 款薄餅,2 款意粉。四個女士叫左牛扒,薄餅$98,清酒煮蜆,炸魷魚圈(價錢好像 $88),炸魚薯條,果汁($38)啤酒,另外重有個唔記得是否免費的枝豆。牛扒同炸魚份量正常,其他都份量唔大,尤其炸魷魚份量比較少炸粉較厚(等睇上黎好似無咁少但其實都是少),炸魷魚味道辣,不是意大利餐廳而是港式或泰式炸魷魚,薄餅亦比 pizza express 細,不過幸好除了炸魷魚,其他食物味道還不錯,$198牛扒比前一晚 mr & mrs fox $398 (有65 折)的牛扒好食。食完當健康餐 7 成飽,但如有男士肯定不夠飽。最不幸的是黑仔朋友被不知是否老闆娘還是仕應上菜時倒翻橙汁衫褲鞋電話都淋溼,該位不知是否老闆娘還是仕應當然有道歉,好彩朋友生日又未到更年期也就無發爛(),不過餐廳除了遞上紙巾就並無如其他食評提到那麼慷慨會送甜品或有其他甚麼優

),不過餐廳除了遞上紙巾就並無如其他食評提到那麼慷慨會送甜品或有其他甚麼優惠。

總結,如果你會在家食煙同愛熱鬧要坐得耐,可以來,否則就最好另選地方,尤其有兒童就更不太宜。