2019-08-10 222 瀏覽
諗住新開又有咁多隻味幾吸引,所以專登去買黎試,最想試既係黑朱古力同咖啡味奶昔,去到冇咩人,等左五分鐘左右,職員叫攞得既時候,我攞上手覺得隻色有d奇怪,咖色應該係咖啡啦,但黑朱古力冇理由係白色架,我地即刻同另一個職員confirm,佢話係黑朱古力。既然佢講係咁都信佢啦,行左幾步開始飲,飲落絕對一丁點朱古力味都冇,感覺完全係曲奇云尼拿既味,覺得冇理由,所以番轉頭再問,其中一個話係黑朱古力冇錯,我攞住佢show岀黎既sample再問,我話但黑朱古力係咁既色架喎,另外一個攞個樽岀黎,望個完個label,再話佢地黑朱古力都係有加曲奇碎既,係黑朱古力冇錯,我再問,但一d朱古力味都冇喎,第三個職員話我地有落朱古力醬架,我心諗請問朱古力醬係白朱古力醬嗎?點解可以一d啡色或者黑色都見唔到既呢?一樽份量唔多,要四十二蚊價錢偏貴,睇人地po既曲奇云尼拿同我果隻所謂”黑朱古力”,一模一樣,好失望。

2019-07-27
5 分鐘 (外賣自取)