2023-07-26 324 瀏覽
難得朋友來大埔去食下老馮,排隊搭搭其實唔緊要,俾你洗餐具個兜眼見客人未洗完都收走,我對面枱都系咁,完全傻眼🙄年輕店員一次過疊4籠點心就走,我朋友只好自己一籠籠放返好方便食,真心超熱燙手佢一下倒翻自己身同地下成籠無咗,身後兩位年輕店員閃到老遠我大叫俾啲毛巾抹下地下啲野還好阿姐店員抺返同提供濕紙巾俾朋友抺返件衫,不過佢地眼見籠食物落晒地冇理會照走晒生怕人地問多句,大家都內心好無奈想快啲食完走算。一間店就算裝修到好有特色,其實真系好門面,服務先系真正令人開心愉快進食一環,我身邊其實朋友都話怕左落去食一黎又熱又趕收野又快唔似飲茶似快餐店,我感受到啦⋯⋯唔敢啦~要多聽身邊啲人忠言食物質素系退了,不過人多出籠快,有好有壞。

食物質素系退了,不過人多出籠快,有好有壞。
2023-07-26