2019-07-26 1536 瀏覽
呢日閒日放假,同朋友出左銅記食TEA。黎左百德新街覓食打番HIGH番個靚TEA,天氣寅在炎熱,呢條街既特色係露天地方可以輕鬆自在坐住食但耐何晏晝太熱一外面雖有風扇射住,我地當然係揀有冷氣涼既室內坐我點左鵝肝牛肉漢堡    漢堡一黎, 有D遲疑我地會唔會食得晒,因為一個漢堡已經咁大個我地仲點左兩個店很細心預先把漢堡分開一半,方便親們SHARE食,個包份量咁大真心要兩個人SHARE先食得晒芝士都幾澎湃下,個舊鵝肝以呢個價錢黎講著實厚得驚人,每一啖鵝香既油滋雖會產生罪惡感,但好想講真係煎好香呢個正,牛肉漢堡好厚切,咬落去好多汁。菜既份量都多朋友點左軟殼蟹牛肉漢堡,牛肉又係超厚但係係都係咁juice肉係有汁亦都烤到剛剛熟,肉質可以保持嫩滑唔乾身軟殼蟹酥炸到好脆身,夠香口,要比個讚一啖咬落去,相信各位親既櫻桃小嘴會塞唔晒,D餡會漏番出黎,可以想像D用料係幾咁澎湃同多另加小食黑松露芝士薯條黑松露芝士薯條上面陣芝士有拉絲效果,有黑松露既香味,配薯條夠百搭,薯條夠脆身辣雞翼個人偏愛既小食系列,雞翼皮烤到好脆,唔錯飲品我簡左杯,自家製的蜜桃冰茶,食漢堡炸物一定要配番杯酸酸甜甜既飲中和膩滯感,呢D天氣唔飲
我點左鵝肝牛肉漢堡

呢個正,牛肉漢堡好厚切,咬落去好多汁。

菜既份量都多

軟殼蟹酥炸到好脆身,夠香口,要比個讚

另加小食黑松露芝士薯條

辣雞翼
個人偏愛既小食系列,雞翼皮烤到好脆,唔錯
飲品我簡左杯,自家製的蜜桃冰茶,食漢堡炸物一定要配番杯酸酸甜甜既飲中和膩滯感,呢D天氣唔飲凍野真係對自己唔住。

如果唔想點飲品都可以自助斟水飲
呢樣好貼心

漢堡配上芝士 蕃茄沙律菜,份量都唔少, 有減去肥膩感之用,真心全量好足,味道實在唔錯,價錢唔算貴,而且重點無加一,西餐無加一收費呢下好抵食,下次會同朋友夜晚黎食,嘗試另一番感受。

MENU:
下午茶